Vraagje

Stel, je bent de aartsbisschop van Recife in Brazilië, en je verneemt het volgende nieuws: in jouw aartsbisdom is een negenjarig meisje zwanger van een tweeling, na jarenlang seksueel misbruikt te zijn door haar stiefvader. Omdat het lichaam van een negenjarige niet berekend is op het het laten volgroeien van een baby, laat staan twee, wordt er besloten de zwangerschap te beëindigen. Wat is dan jouw reactie?

Juist, je excommuniceert de moeder van dit meisje en het medische team die de abortus uitgevoerd hebben. Niks geen mededogen, niks geen compassie, niks niet zeggen dan die lul van een stiefvader een enorme malloot is die een ferme trap in zijn ballen verdient, maar gewoon, ouderwetsch eruit bonjouren die lui. Beetje een abortus uitvoeren in een levensbedreigende situatie. Ga nou toch snel weg. De wet van God staat toch immers boven de wet van mensen?

Een normaal mens krijgt het niet verzonnen.

De Katholieke Kerk heeft zichzelf hiermee definitief moreel failliet verklaard. Nu verdiende hun standpunt over condooms (helpt toch niet tegen aids) en homoseksualiteit (een afwijking, een onregelmatigheid, een wond) al geen schoonheidsprijs, maar als je daar de misbruik van kinderen door priesters, het met open armen in de kerkelijke moederschoot verwelkomen van holocaust-ontkenners en nu dit weer bij op telt, dan vraag je je toch af waar ze bij de baard van Donar mee bezig zijn.

Overigens, het schijven van een briefje is genoeg om je lidmaatschap op te zeggen.