Denknouesnajoh

Vanochtend las ik in de .god.voor.dommen quickies over een vrouw in Dubai. Na een auto-ongeluk kreeg zij een miskraam, wat voor een Islamitische rechtbank reden genoeg was om haar een schadevergoeding aan de verwanten van de foetus te laten betalen. In het bijbehorende artikel in De Volkskrant staat nog een uitspraak van de openbaar aanklager: Dit mag de eerste veroordeling in zijn soort zijn en voor sommigen vreemd lijken, maar een feit is dat ook een foetus als ieder mens rechten heeft. Dat een foetus rechten heeft zal ik niet betwisten, maar dit lijkt me nou niet bepaald de meest logische gan van zaken.

En dan kan ik wel meewarig mijn hoofd schudden, veronderstellen dat er in de Koran vast wel een passage staat die het allemaal weer recht lult, roepen dat die moslimfundi’s niet goed wijs zijn en dan over gaan tot de orde van de dag, maar dan zou ik één klein dingetje over het hoofd zien: bepaalde mensen die met hun wortels diep in de in Nederland zo gewenste Joods-Christelijke traditie staan hebben zo mogelijk nog gekkere ideeën. Om eens een toespraak van meneer pastoor tijdens dodenherdenking aan te halen:

Tijdens de oorlog werden schrikbarende experimenten uitgevoerd op mensen, folteringen waren aan de orde van de dag. We gruwelen daarvan, maar in deze tijden worden er in Nederland ieder jaar 30.000 abortussen gedaan en wie weet hoe vaak euthanasie plaats heeft? Het enige verschil met de oorlog is dat het pijnloos geschiedt, maar het effect is hetzelfde.

Wel potjanverdriedulleme. Euthanasie en abortus = holocaust. Medisch personeel = dr. Mengele. Dat je het even weet.

Kijk, ik ben atheïst en kan dus niet functioneren, maar ik zou zoiets niet verzonnen krijgen. Daar heb je blijkbaar een god voor nodig. En die vind het klaarblijkelijk allemaal prima: volgens de Bijbel is God alwetend (1 Sam 2:3), rechtvaardig (psalm 7:12) en almachtig (Gen 17:1). Je kan dus zonder meer stellen dat God het roerend met deze uitspraak eens is. Hij zag het aankomen, en hij deed er immer niets aan. Als deze vergelijking Hem onwelgevallig zou zijn, dan mag ik lijden dat Hij in Zijn almacht er wel een stokje voor gestoken had. En dan kom je dus op het punt dat deze uitspraak tot het Christelijke gedachtegoed hoort, die mensen ten diepste raakt. En daar moet je van de Nederlandse normen-en-waarden-taliban van afblijven.

Nadenken. Doen.

Dus hoe zeg je dat zonder meteen mensen te beledigen? Oja: ga toch zeusgloeiendezeusver een eind fietsen met je onzin. Echt. Een waardig einde aan het leven verkiezen boven creperen tot je er aan dood gaat is inderdaad precies hetzelfde als de holocaust. En natuurlijk is het uittesten hoeveel stroom je door een menselijk lichaam kan jagen voordat ze eraan dood gaan net zo erg als het beëindigen van een zwangerschap die uit een verkrachting ontstaan is. Om eens wat zijstraten te noemen.

Vind van abortus wat je wil, geloof wat je wil, huppel van mijn part in een jurk in processie achter Bacchus aan, maar denk verdomme eerst eens na voordat je je waffel open trekt en dit soort idioterie uitkraamt. Gewoon, even logisch nadenken. Zo van, dat wat ik nu ga zeggen, slaat dat sowieso ergens op? Is het niet helemaal los van de wereld? Is dat nou echt te veel gevraagd?