Laat maar

Er valt genoeg op te merken bij het bericht dat De School met de Bijbel in Emst een homoseksuele leraar de laan uit gestuurd heeft—dat het op geen enkele manier getuigd van de zo befaamde christelijke naastenliefde; dat Arie Boomsma gelijk heeft als hij stelt dat er vanuit het christendom te vaak een liefdeloos signaal naar homo’s uit gaat; dat de zogenaamde ‘enkele feit constructie’ die dit ontslag mogelijk maakt een onding is dat zo snel mogelijk met terugwerkende kracht afgeschaft moet worden; dat de timing waarop deze al langer spelende zaak aan het licht komt wel uiterst ongelukkig is, zo vlak voor de internationale dag tegen homofobie en precies op de dag dat de minister van BuZa zo in zijn nopjes is dat in Riga de Gay Pride door mag gaan en zegt meer te willen doen voor de mensenrechten van homoseksuelen; dat het minimaal buitengewoon hypocriet is om eerst een homo er uit te bonjouren omdat het niet in je boekje staat en dan vinden dat ‘respect’ de boventoon moet voeren—maar ik heb er even geen trek in. Het is toch van de ratten besnuffeld dat zoiets in 2009 in Nederland gebeurt.