Narconon

Laten we eerlijk zijn: zelfs voor een overduidelijk verzonnen religie is Scientology volslagen krankjorum. Ieder mens is in wezen een onsterfelijk spiritueel wezen, gevangen in een vleselijk lichaam. En dan dat verhaal met een buitenaards opperhoofd genaamd Xenu en vulkanen die 75 miljoen jaar geleden met waterstofbommen opgeblazen worden. Als je dat iets te veel op een science fiction verhaal vind lijken, is het wellicht handig om te weten dat de grondlegger van Scientology, L. Ron Hubbart,een science fiction schrijver was.

En daar heb ik op zich geen probleem mee. Iedereen mag van mij de meest idiote flauwekul als Onfeilbaar Geopenbaarde Waarheid™ aanhangen, zolang je er niemand mee tot last bent. Maar als je als een aan Scientology verbonden afkickcentrum mij, ondanks een overduidelijke NEE/NEE sticker, een ongeadresseerde bedelbrief doet toekomen, dan krijg je een speciale behandeling. Dan zeg ik dat je met je kinderachtige sprookjes een verdomd roteind kan gaan fietsen.