Zeg, JP, doe eens uitleggen

Vanmiddag kwam ik op nu.nl/opmerkelijk een artikel tegen met de titel Moeder onthoofdt baby door duivel (update: alternatieve link). Op basis van zo’n summier artikel ben je snel klaar: die moeder is op meerdere niveaus raar in haar hoofd, en de duivel is de zondebok voor wanneer ‘Gods wegen zijn ondoorgrondelijk’ God een enorme oetlul doet lijken. Einde verhaal.

En toen sloeg mijn Googlereflex toe, en bleek het niet bij een onthoofding gebleven te zijn:

A woman charged with murdering her 3 1/2-week-old son used a knife and two swords to dismember the child and ate parts of his body, including his brain, before stabbing herself in the torso and slicing her own throat, police said Monday. …

San Antonio Police Chief William McManus … who appeared uncomfortable as he addressed reporters, said Sanchez apparently ate the child’s brain and some other body parts. She also decapitated the infant, tore off his face and chewed off three of his toes before stabbing herself.

“It’s too heinous for me to describe it any further,” McManus said.

Fucking hell crapdammit.

En hoe gruwelijk ik dit hele verhaal ook vind, de cynische klootzak in mij kan het niet nalaten om onze minister-president Jan Peter Balkenende te citeren: Omdat je zonder het geloof ook niet kunt functioneren.

Ja. En met het geloof lukt dat overduidelijk wel.