Quote van de dag van gisteren

Ik heb het altijd als iets vreselijks gezien dat als ik dan toch het verhaal van overwinnen ga ophouden, omdat ik vind, als je zegt dat je het zelf in de hand hebt … als je zegt ‘het overleven van kanker heb je zelf in de hand’, en dat kun je zelf presteren, dan zeg je ook dat mensen die het niet halen niet hard genoeg gevochten hebben. En dan maak je die patiënten verantwoordelijk voor hun eigen dood. En dat vind ik zo iets vreselijks. Dat zag ik gebeuren bij [twee mannen die deden] wat Armstrong zei, die vochten, die waren positief en toch haalden zij het niet, dus dan kan ik toch niet zeggen dat het overwinnen van een ziekte is. Ik ben gaan liggen en ik heb het ondergaan en ik heb gewoon verdomde veel mazzel gehad. That’s it.

Maarten van der Weijden in “De wereld draait door” van 31 augustus 2009. Geen embed functie, dus je mag hier gaan kijken tussen 4:00 en 6:10.