Slechtste reclame ooit

T-Mobile heeft een nieuw abonnement gelanceerd: T-Mobile Family. Voor slechts tien euro per maand kunnen tot zes mensen onderling gratis bellen. Dolle pret. Alleen jammer van het reclamespotje wat regelmatig op de radio te horen is. Dat is namelijk de slechtste reclame ooit.

? T-Mobile Family advertentie

In plaats van zich iets aan te trekken van de recente SIRE-campagne (We worden onbewust steeds associaler.) promoten ze namelijk überassociaal gedrag: achtereenvolgens hoor je een tiener telefonisch zijn moeder bedanken dat hij naar een concert mocht, tegen zijn zus melden dat iemand op het podium in het echt nog veel leuker is, en tenslotte de stoere jongen uithangen tegen zijn broertje. Kortom: er staat een band op het podium hun ding te doen, en een irritant kutkind belt er dwars doorheen. Komopnouzeghee.

Echt. Mensen die tijdens een concert staan te bellen horen hardhandig uit de zaal verwijderd te worden. Bedrijven die dat soort gedrag aanmoedigen—T-Mobile en reclame- en mediabureaus Agency.com, Saatchi & Saatchi Amsterdam en Mediacom—verdien een schop ergens waar het pijn doet.