Kamervraag

Kamervragen zijn niet meer wat ze geweest zijn. Vandaag stelt PVV-lid Martin Bosma enkele vragen aan minister Plasterk (o.a. Cultuur en Media) omtrent het liedje Baklava of Rijstevla uit Kinderen voor Kinderen 14 (1993) dat blijkbaar onlangs weer eens op de publieke omroep te zien was:

Bent u er bekend mee dat de kreet ‘Allah Akbar’ een standaardonderdeel uitmaakt van het islamitisch gebed en al 14 eeuwen gebruikt wordt als strijdkreet door de nietsontziende islamitische veroveringslegers?

Deelt u de mening dat het wrang is dat miljoenen christenen en ongelovigen in de laatste seconden van hun leven, voordat zij vermoord werden door mohammedanen, deze kreet hoorden en dat dit ‘Allah Akbar’ nu als vrolijk wijsje ten gehore wordt gebracht richting de kinderen van Nederland?

Ik heb een extra vraag voor de minister:

Deelt u de mening dat het wrang is dat de kreet ‘Allah Akbar’ op een kek deuntje gezet wordt, terwijl miljoenen on- en niet-christelijke gelovigen het moeten doen met de vrolijke tonen van mannenkoormuziek, opwekkingsliederen en/of Nederland Zingt?

Addendum 17:55 Tevens zou ik willen weten wat de massaimmigratie dit soort kamervragen de Nederlandse samenleving kost.