Flutfoldertjes

Gisteren was de grote dag dat de nieuwe Urker antievolutiefolder Wat biedt toekomst? Evolutie of schepping? verscheen. Voorlopig alleen online (online versie of pdf-mirror) want er is nog (geen) geld voor om ‘m huis aan huis te verspreiden, meldt het RefDag. *

Om meteen maar met de deur in huis te vallen: inhoudelijk is het net als de eerste folder veertien keer niks. Erik legt het op God.voor.Dommen prima uit, dus kan ik het laten bij de constatering dat het een onsamenhangend en slecht geschreven broddelwerkje is dat bol staat van de drogreden en pertinente onwaarheden.

Ik kan me niet voorstellen dat iemand die serieus nadenkt over de grote vragen van het leven, het universum en alles na het lezen van dit pamflet zal denken dat, Goh, ja, als je het zo stelt, dan moet de christelijke scheppingsmythe wel de enige echte waarheid zijn! Op geen enkele manier wordt duidelijk gemaakt waarom evolutie geen toekomst bied (verder dan “als evolutie waar is, dan is dood, dood” gaat de argumentatie niet), net zo min als waarom schepping dat wel zou doen. Ja, er wordt vrolijk met bijbelspreuken gestrooid, maar waarom zou de bijbel waar zijn?

Nee, deze flutfolder roept meer vragen op dan dat hij beantwoordt, en mag een absolute mislukking genoemd worden.

* Niet op zondag tenzij je javascript uitzet.