Psalmen 18:41

Gertjan Goldschmeding. Kent u ‘m nog, die predikant die van mening is dat het bijbels gezien volstrekt normaal en wenselijk is om kinderen met een roede te tuchtigen? Ja? Mooi.

Meneer Goldschmeding heeft voor zijn optreden in de diverse media de Gouden Bikini 2009, een satirische kwinkslag naar wereldvreemdheid onder gelovigen, van het ‘gristelijk-satirische’ weblog Goedgelovig.nl gewonnen. Hoewel meneer Goldschmeding via zijn woordvoerster had laten weten de prijs niet zelf in ontvangst wou nemen toog een kleine delegatie toch naar de ACC Jouwkerk te Amersfoort om te kijken of de award toch niet voor de camera uitgereikt kon worden. Want christenen nemen elkaar serieus, maar niet zonder een korreltje zout, of in dit geval zonder een satirisch tikje.

Tenminste, dat was de insteek.

Wat er die zondagochtend gebeurde is alleraardigst: ordedienstmedewerkers * en kerkgangers bedreigen de Goedgelovig verslaggevers, worden handtastelijk, confisqueren de opnames en vernielen de trofee. Tot zover de superieure normen en waarden, de befaamde gristelijke naastenliefde, de ware religie van het geweldloze vreedzame verzet, dat gebod dat zegt dat gij niet stelen zult, en vast nog wat regeltjes die iedere bijbelgetrouwe christen zo op kan lepelen en de gristenbroeders en -zusters van de ACC Jouwkerk klaarblijkelijk aan hun laars lappen.

Behalve het uitdelen van dikke vette pluspunten voor mepdominee Goldschmeding en zijn knokploeg voor het bewijzen dat je inderdaad met geloof een stuk beter functioneert, en dikke vette minpunten voor Goedgelovig.nl die verzuimen aangifte van diefstal, fysieke bedreiging en belemmering van vrije nieuwsgaring te doen (want komopnouzeghee) heb ik hier verder niks aan toe te voegen. Lijkt me duidelijk genoeg zo.

* Nee, je leest het goed, de ACC Jouwkerk heeft een heuse ordedienst. Ik had dit zelf niet kunnen verzinnen.