Analyse

Je kan de Tweede Kamerverkiezingen van afgelopen woensdag natuurlijk helemaal doodanalyseren. Of je kan als een zuurpruim lopen kafferen omdat de partij van jouw voorkeur niet (helemaal) het juiste reslutaat geboekt heeft. Of dat die ene partij net wel dat andere resultaat boekte. Daar heb ik helemaal geen zin in. Ik ga gewoon wat punten uit de vergaarbak met resultaten vissen die mij vrolijk stemmen.

  • Exit JPB.
  • Dikke min voor de collectieve christelijke bettutelingsbrigade.
  • Dikke plus voor D66.
  • De PVV heeft 14 extra kansen om gigantisch te imploderen.
  • Nu het “typisch Haagse” uitverkopen van standpunten bij de PVV binnen 15 uur na het sluiten van de stembussen begonnen is, kunnen we ongetwijfeld binnenkort de onthulling dat de Islam eigenlijk stiekem toch wel lief is tegemoet zien.
  • Er zijn voldoende redenen om niet naar Volendam, Urk, Staphorst of Limburg te verhuizen. Niet dat ik dat van plan was, maar toch.
  • Er is 0,0% interesse in een Evangelische Partij Nederland. Want volgens mij kan je voor ieder idioot idee wel een paar honderd man op de been krijgen.