Schreeuw om aandacht

Bert Dorenbos (oud-voorzitter van de Evangelische Omroep, thans fulltime abortus,-moord-en-Auschwitz-zijn-exact-hetzelfde-schreeuwert, plastic-foetussen-in-de-brievenbus-en-op-het-Plein-deponeerdert, porno-van-de-kijkbuis-biddert, zelfmoordpil-naar-kamerleden-mailert en eng gristenmannetje in het algemeen) kwam blijkbaar aandacht te kort. Daarom maakte hij gisteren zijn voornemen om bij homobelangenorganisatie COC te sollicteren wereldkundig. Want, zo stelt hij:

In de visie van het COC hoeft [de overtuiging dat homofilie niet past bij zijn geloofsovertuiging] niet te verhinderen dat ik bij hen in dienst kan treden. Ze zijn immers actief bezig om Bijbelgetrouwe organisaties die dezelfde mening hebben als ik over homofilie te verplichten om homoseksuele of lesbische medewerkers in dienst te nemen. … Tolerantie is toch niet beperkt tot gelijkgestemden? Of is hun zogenaamde tolerantie niet meer dan de dictatuur van hun mening.

In Christelijk Nederland woed er momenteel iets van een hetze tegen het “doorgeslagen gelijkheidsdenken.” Dat in de rest van Nederland momenteel het idee heeft dat je niet mag discrimineren, ook niet als het van je heilige boek naar keuze moet, dat is ze een gotspe. Als Christenen homo’s en vrouwen niet als gelijke willen behandelen omdat de bijbel nu eenmaal zegt dat het moet, dan moeten de gelijkheidsgestapo niet zo moeilijk en intolerant zijn. Dat is een menig die je kan hebben. Dat mag in dit land. Ik ben geneigd het een ongelofelijke domme mening te vinden, en dat intolerantie niet getolereerd word lijkt mij redelijk logisch, maar goed, je mag het vinden.

Dorenbos is blijkbaar ook een van die mensen die vind dat intolerantie van Christenen getolereerd moet worden. En dat wil hij aan de kaak stellen door bij het COC te soliciteren. Vooralsnog is er geen reactie, maar in de tussentijd kan hij alvast bij de Gay Krant aan de slag. Hoofdredacteur Henk Krol laat weten dat zij nooit aan mensen vragen wat hun seksuele voorkeur is. Als Dorenbos denkt dat hij een steentje kan bijdragen aan de homo-emancipatie, is hij van harte welkom.

Ongetwijfeld zal het COC Dorenbos ook met open armen ontvangen. Lijkt me leuk: Bertje Dorenbos die in een darkroom aan mannen die buitenechtelijke homoseksuele homoseks hebben uit staat te leggen dat condooms toch wel een goed idee zijn.