Advies aan de Informateur

Informateur Rosenthal heeft het maar moeilijk: eerst lukte het niet een rechts VVD/PVV/CDA-kabinet te smeden, omdat het CDA van mening was dat VVD en PVV eerst op hoofdpunten tot overeenstemming moesten komen. Nu is de paars-plus variant van VVD, PvdA, D66 en GroenLinks ook van de baan, omdat Rutte te weinig vertrouwen [heeft] dat dit zal leiden tot vruchtbare onderhandelingen. De zogenaamde centrum-optie VVD/PvdA/CDA lijkt mij bij voorbaat al niet haalbaar, omdat PvdA dat niet ziet zitten. Plus dat de kou tussen PvdA en CDA na Balkenende IV waarschijnlijk nog steeds niet uit de lucht is.

Wat nu?

Volgens mij is het tijd om gewoon een VVD/PVV-minderheidskabinet voor de troepen uitsturen. Fuck de partijpolitiek, we gaan gewoon uit van de cijfers: VVD is de grootste, PVV heeft de meeste zetels gewonnen. Simpel als dat. Als wat deze partijen willen echt zo goed voor Nederland is, dan moet het een koud kunstje zijn om per onderwerp daar een meerderheid in de Tweede Kamer bij te vinden. Ik bedoel, er zitten allemaal redelijke mensen in de Tweede Kamer die voor goede argumenten vatbaar zijn, en over partijpolitieke barrières heen kunnen kijken naar wat het beste is voor het land. Toch?