Citaat van de dag

Waar moet het heen met dit land? Na een weekje achterkamertjes overleg gaan VVD en CDA onderhandelen over een minderheidskabinet. De PVV doet niet mee, maar geeft gedoogsteun, omdat, en ik citeer:

De drie partijen VVD, PVV en CDA verschillen van mening over aard en karakter van de islam. De scheidslijn zit hem in het karakteriseren van de islam als óf religie óf (politieke) ideologie.

Partijen accepteren elkaars verschil van inzicht hierover en zullen hier ook op grond van hun eigen opvattingen naar handelen.

Het moet toch godverkutjes niet veel gekker worden.

Dat het CDA zich vanuit hun christelijke perspectief niet kan vinden in een flink aantal standpunten van de PVV die in strijd zijn met de vrijheid van godsdienst en onderwijs zal niemand verbazen. Maar dan lijkt het mij logisch dat zij (als grootste verliezer bij de verkiezingen) niet de aangewezen kandidaat voor een minderheidskabinet zijn.

De grootste winnaar van de verkiezingen, de partij waar niemand meer omheen kon, is dat wel. Dat de PVV ervoor kiest om gedoogsteun aan een VVD/CDA-minderheidskabinet te verlenen, en dat de hopman van die club daar ‘ontzettend blij’ mee is, dat vind ik minimaal een aanfluiting, belachelijk, laf, flauw en een typisch Haags staaltje volksverlakkerij.