Citaat van de dag

Uit de krant van wakker Nederland:

Blogger en internetjournalist Bert Brussen is woensdag als verdachte verhoord voor opruiing en bedreiging van PVV-voorman Geert Wilders. Brussen plaatste in maart van dit jaar een tweet van iemand anders op zijn site waarin Wilders bedreigd werd. Wilders deed daarop aangifte, zo lieten het Openbaar Ministerie (OM) en de politie Haaglanden weten.

Dus, resumé, voor de goede orde: de grote geblondeerde verdediger van het vrije woord vind het citeren van een bedreigende tweet op een weblog voldoende aanleiding om aangifte wegens bedreiging te doen. Niet tegen degene die de bereidiging tweet, nee, tegen degene die die bedreiging citeert. De haatzaaibonus komt van het OM.

Nuance update Voor de nuance, het lijkt erop dat Wilders aangifte van bedreiging heeft gedaan (zie ook pdf via GeenStijl), en het OM al blunderend er mensen bij zocht.