HBO horoscopen trekken

Vandaag kwam ik via de Twitters uit bij een bericht van SpitsNieuws, waarin duidelijk wordt dat de brand bij Chemie-Pack in Moerdijk—een overigens uitermate toepasselijk begin van het jaar van de chemie—de schuld is van de zonsverduistering een dag eerder. Althans, dat stelt astrologe Elizabeth Hathway op astrologie.blogo.nl. Het artikel sluit met de geniale slotzin De zonsverduistering wilde niet reageren op de aantijgingen.

En terecht, natuurlijk. Zoals we allemaal weten zegt de stand van de zon, de maan en de sterren helemaal niets over wat er zich waar dan ook in het universum afspeelt. Astrologie is op zijn best een flauwe pseudowetenschap, een heeft net zo veel van doen met hoe de wereld werkt als, pak ‘m beet, homeopathie.

Daarom kan ik met mijn pet helemaal niet bij het gegeven dat de Academie voor Astrologie i.o. bezig is een heuse, 4-jarige, HBO-bachelor Astrologie op te zetten. Met officiële accreditatie van het ministerie van OCW en alles. Opdat, om een van de doelen van de Academie aan te halen, astrologie haar geëigende plaats in de samenleving (terug) [te] geven, zodat de beoefenaren van dit vak op tal van gebieden hun bijdrage kunnen leveren aan onze samenleving.

Ik word hier een beetje verdrietig van, en het kleine kindeke Jezus met mij.