Eerste zinnen: Doorbraak!

Niels Aalberts (@ehpo) werkte jaren in de muziek industrie, ging daarna ‘solo’, blogt dagelijks over hoe je als muzikant in een razendsnel veranderende muziekindustrie je eigen boontjes moet/kan doppen, was de manager van Kyteman, en schreef daar met Doorbraak! Zero Budget Marketing op Internet een spannend marketing- en jongensboek in één over. Want ook met een beperkt budget kan je toch een flinke bak aandacht genereren.

Het eerste deel—het jongensboek—vertelt hoe Kyteman’s Hiphop Orkest Nederland in korte tijd op de knieën kreeg. Dat bleek een kwestie van de juiste mensen op de juiste plek, hard werken en hier en daar een beetje mazzel te zijn. Dit deel leest echt als een trein. Nu is Woerden – Amersfoort niet zo gek lang treinen, zelfs niet als je 25 minuten op je aansluiting moet wachten, maar toen had ik het eerste deel nagenoeg uit.

Het tweede deel, wat dan automatisch het marketinggedeelte moet zijn, volgde zondagmiddag. In dit deel behandelt Aalberts vier belangrijkste succesfactoren voor, ehm, succes. Wat er in principe op neerkomt dat je je eigen verhaal moet vertellen, je daarbij je geloofwaardigheid niet moet verliezen, er helemaal niks mis is met het zelf te doen. En dat internet daarbij een prima middel is.

Althans, dat is wat ik er uit dacht te halen, maar ik weet niks van marketing en ben net zo commercieel ingesteld als een dode zeeëgel. Niet bijster dus.

Volgens mij hoef ik allen dan nog te zeggen dat de eerste druk uitermate prettig is vormgegeven. En dat als je voor wat je ook doet waar je een beetje bekender mee wil worden een beetje inspiratie zoekt dit boek absoluut aan te raden is.

Boek
Niels Aalberts — Doorbraak! Zero Budget Marketing op Internet
Eerste zin
Zesendertig man, zes shows en dan blazen we de boel op.