Koopzondag

In januari 2009 was de PVV tegen een wijziging van de Winkeltijdenwet, die het aantal koopzondagen zou beperken. Sterker nog, er werd een motie ingediend om ondernemers zelf te laten bepalen of ze op zondag al dan niet open zijn.

Op 21 april 2011 is de PVV nog steeds vóór meer koopzondagen, maar gaan ze wel tegen het wetsvoorstel die de bevoegdheid daarover te beslissen bij de gemeente legt stemmen.

PVV-Kamerlid Dion Graus erkende tijdens het debat dat de steun van de SGP aan de coalitie de doorslag heeft gegeven om tegen dit voorstel te stemmen.

“We hebben ze nodig om voldoende steun te krijgen in de Eerste en de Tweede Kamer”, aldus Graus. “Het is wenselijk en noodzakelijk dat de politieke samenwerking in stand blijft om Nederland en het ondernemersklimaat beter te maken.”

Tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen 2010 was ook de VVD vóór meer koopzondagen. Immers, shoppen is ook zondagsrust. En hoewel de VVD stiekem nog steeds voor is, in het regeerakkoord staat dat ze de koopzondagen gaan versoberen (een knieval naar de SGP), dus zijn ze tegen.

Conclusie: de PVV zijn net zulke machtsgeile draaikonten als de Haagse elite waar ze zich tegen afzetten, en de VVD zijn een stelletje opportunistische nepliberalen. De grote winnaar is natuurlijk het denkbeeldige vriendje van de SGP.