Citaat van de dag

Het RefDag (niet op zondag) heeft een berichtje over orgastische zuippartijen op het strand van Urk. In de comments laat reaguurder drs. Th. van der Klok weten dat het tekenend en bovenal bedroevend is dat het vaak jongeren uit als orthodox-christelijk te boek staande plaatsen zijn die zich schandeloos misdragen. Zijn conclusie is opvallend:

De “zware” kerken vol papieren leden doen meer kwaad aan de zaak van Christus dan D66 en al hun consorten tezamen.

Blijkbaar is het orthodox-protestantse christendom in Nederland verworden tot wat uiterlijkheden, en hebben de jongeren geen duidelijke voorbeelden meer hoe het wel moet. Dus is het niet zo gek dat zij zich als beesten gedragen.

Dus. Ik hoef voorlopig uit orthodoxe kringen geen klachten meer te horen over hoe dit land van de secularisatie naar de kloten gaat. Iets met zonden en een steen gooien, toch?