Dodenlijst

Voor het geval je het niet wist, Osama bin Laden is dood. Een Amerikaanse elite-eenheid viel zijn schuilplaats in Pakistan binnen, *bam headshot*, even boven zee uit een helikopter gooien, en we gaan over tot de orde van de dag.

Tenzij je natuurlijk het IQ van een dode amoebe hebt. Een stelletje volslagen hersendode onrendabele zeeëgels schiep er plezier in dodenlijsten als ☑ Adolf Hitler ☑ Pim Fortuyn ☑ Theo Van Gogh ☑ Saddam Hussein ☑ Osama Bin Laden ☐ Geert Wilders ☐ Justin Bieber rond te twitteren

En hoewel dat net als de uitspraken De islam is een achterlijke cultuur, de koran is het Mein Kampf van een religie die beoogt anderen te elimineren, en De film Fitna van Geert Wilders of het boek Mein Kampf van Adolf Hitler, zijn gebaseerd op eenzijdige denkbeelden onder de vrijheid van meningsuiting valt, vraag ik me wederom af of we er nu echt op vooruit zijn gegaan sinds we gewoon maar roepen wat we denken zonder er verder al te veel bij na te denken.

Of om mijn punt met een vrolijk filmpje te illustreren:

It’s okay not to like things. But don’t be a dick about it.