Citaat van de dag

Tweeduizend jaar nadat een man aan een boom gespijkerd werd omdat hij zei dat het fantastisch zou zijn als iedereen voor de verandering eens aardig tegen elkaar zou doen*, was er eens een andere man die mocht stemmen op kandidaatleden voor de gedeputeerde staten van de provincie Flevoland. Meneer wou graag een stemverklaring afgeven:

Voorzitter, het is in lijn met hoe wij de afgelopen 25 jaar gestemd hebben, en wij menen ook deze keer tegen de kandidatuur van een vrouw in gedeputeerde staten te moeten stemmen. Niet omdat we wat tegen de persoon Bliek hebben, verre van dat, maar omdat wij als SGP daar bijbelse gronden voor zien.

Behalve dat we we nu weten dat het kleine kindje Jezus volwassen vrouwen tot huilbuien aanzet mocht dit fundamentalistische ongelijkheidsdenken niet baten, en werd Anne Bliek toch benoemd.

Ik ga geeneens meer moeite doen om uit te leggen hoe achterlijk dit is. Ik wacht de kerkelijke verklaring tegen de discriminatie van vrouwen wel af.

* Vrij naar Douglas Adams.