Gedoogcircus

Dus dan stem je als rechtgeaarde liberaal bij de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen op de VVD, en krijg je de PVV er extragratis bij. Vooruit, een slippertje moet kunnen. En ook al zegt je van huis uit hervormde hopman dat hij wel een zekere verwantschap voelt met die andere leuke partij met leuke mensen, de SGP, zo los zal het vast niet lopen, dus stem je bij de Provinciale Statenverkiezing weer VVD. En daar sta je dan. Want je krijgt er de SGP er godverdomme gewoon alsnog extragratismetdubbelbonuszegels bij. Daar sta je dan.

Of dan ben je fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad van Dordrecht, en kom je tot het geweldige inzicht dat eigenlijk wel meevalt met het vrouwenstandpunt van de SGP. Ja, je bent het er eigenlijk niet mee eens, maar ja, die SGP-vrouwen, hè, nou die zitten er zelf heulemaal niet mee. En dat is ook een soort van keuzevrijheid waar je diep respects voor moet hebben. Omdat ze het zelf dus willen. Maar als dat zo werkt ken ik er nog wel eentje: weet je wie er ook zelf voor kiezen een hoofddoekje te dragen? Moslima’s. Dus dan is dat toch ook niet zo erg. Toch?

Of je dient als VVD-kamerlid mede een wetsvoorstel in om dat artikel dat smalende godslastering verbied te schrappen. Maar toen hadden ze je opeens nodig om staatssecretaris van dingen verbieden en invoering van de politiestaat te spelen. O, en de Eerste Kamerverkiezing kwam er aan. En volgens de peiling ging je geen meerderheid halen. Dus moest er een list verzonnen worden. Wat doe je dan? Juist! Dan ga je proberen de steun van de meest liberale en vooruitstrevendste partij te verzekeren. En hoe doe je dat beter door opeens te zeggen dat die god eigenlijk wel een toffe peer is, en dat lasteren niet lief is, laat staan als het smalend gebeurt. Dus dik vet boeiend dat je eigenlijk voor dat soort dingen ben, je zet een dik kruis door je handtekening.

En dan begin ik voor het gemak niet eens over die andere pipo’s met hun historisch-nationaal verantwoord vaandelzwieren.

Nee, lijkt me leuk, liberale VVD’er zijn, en dan zien hoe je partijtje zich overlevert aan angstzaaiers, vrouwenonderdukkers, homohaters, schreeuwlelijkerds en mensen die hun niet-bestaande, denkbeeldige vriendje het land willen laten besturen.