Fiets-tv

Bij gebrek aan iets beters te doen, zat ik vanmiddag de zoveelste etappe van de Tour de France te kijken. Ver van te voren wist je al dat de kopgroep op een ruime steenworp van de finish ingehaald zou worden, en dat er een massasprint zou volgen. Zelfs voor het komkommerseizoen was het belabberde televise.

Maar nu is wielrennen sowieso net zo enerverend om naar te kijken als schaatsen of het WK vliegvissen. Er moet toch vast wel een betere TV met wielrennen te bedenken zijn?

Laten we om te beginnen de proloog vervangen door Fiets ‘m erin.
Dan stuur je de laatste 25 wielrenners die over de streep komen eerst nog over de WipeOut stormbaan voordat ze naar het hotel mogen, en je hebt een leuk begin. Of stel, je rijdt 187 kilometer vooraan, en dan word je met de eindstreep in zicht ingehaald. Ik zeg, De Confrontatie. De uitvallers stuur je naar De Reünie, en je verwerkt het uitreiken van de diverse truien met het Tros Muziekfeest op het plein. Dan mis je eigenlijk alleen nog wat voor de vrouwelijke tv-kijkers, ware het niet dat het format ‘Coureur zoekt vrouw’ zo voor de hand ligt dat het schandalig is dat Yvon Jaspers niet iedere avond met een lelijke gehaakte trui naast De Mart zit.