Citaat van de dag

Als je de peilingen moet geloven, is de SP momenteel in potentie de grootste partij van Nederland, en staat de PVV op verlies. Ergo, de Grote Blonde Roerganger had weer eens aandacht nodig. Deze keer werd RTL Z waardig geacht een interviewtje af te mogen nemen, en nu.nl tekent het volgende op:

Volgens de PVV-leider is het roepen in de oppositie makkelijker dan verantwoordelijkheid dragen. Meebesturen doet pijn. Wij hebben pijnlijke ombuigingen moeten accepteren.

De PVV-leider (en, voor de goede orde, dus automatisch het hele partijbestuur en het voltallige ledenbestand) is van mening dat, en ik citeer, roepen in de oppositie makkelijker [is] dan verantwoordelijkheid dragen. Zeg, hee, oppergedoogclown, doe eens effe dimmen. Als je ballen had gehad, dan had je in de regering gezeten en verantwoordelijkheid gehad. Nu loop je er een beetje lafjes tegenaan te gedogen. Met je roedel incompetente ja-knikkers.

Meer duiding van het interview in deze infographic. (via)