Live gezien: mr. a balladeer

Uit ervaring weet ik dat als ik iets eenmaal leuk vind, ik er a) steeds meer van wil, en b) er moeilijk objectief over kan zijn. Het verbaast me dan ook helemaal niet dat ik weer niets dan lof heb voor het zeer puike optreden dat ik mr. a balladeer gisteren weg zag geven. Of dat het de tweede keer was dat ik zijn “Save Your Drama for Your Mama” show zag, of dat het ondertussen de zestiende keer was dat ik hem solo of met zijn bandje a balladeer aan het werk zag. (Zestien keer in de laatste vijf, zes jaar, dat dan wel, natuurlijk, anders zou het min of meer dat soort gedoe waar je ook als fanboy een straatverbod voor krijgt zijn.)

En waarom mij dat niet verbaast? Marinus de Goederen kan nu eenmaal hele fijne liedjes schrijven. En die speelt hij niet onverdienstelijk. Zoals gisteren, in het Papenstraattheater in Zwolle, met hulp van Tim Coenen op piano. Ten opzichte van de eerste show van de tour, in Zoetermeer, was de setlijst ietwat gewijzigd (bijvoorbeeld geen “What the World Needs Now is a Killer Storm” maar wel “They’ve Shut Down Marks & Spencer”, die ik nog niet eerder live gehoord had), waren er meer en langere verhalen bij de nummers (en na twee jaar nog steeds geen post-it’s in dat boek over Jackie Kennedy), en een beetje acrobatiek danwel gestuntel met wegglijdende vloerkleedjes. Voor, in de pauze van en na de voorstelling heb ik nog gezellig met wat mensen staan babbelen, en tot slot heb ook nog een hip t-shirt met pornosteropdruk aan mijn collectie kunnen toevoegen. Puike toestanden allemaal.

mr. a balladeer — Nightmare on Elm Street (live in P60)
Seen live
mr. a balladeer, “Save Your Drama for Your Mama”, in het Papenstraattheater, Zwolle op 26 januari 2012.
Setlist
Herbst / Plan B / Rumor Had It / They’ve Shut Down Marks & Spencer / Noah / A Little Rain Has Never Hurt No One / Sirens / Oh, California / Superman Can’t Move His Legs // More or Less the Sort of Shit Ex-Lovers Get Restraining Orders For / Why Hitler Loved His Dog / When a Heart’s Been Broken / Mary Had a Secret / Nightmare on Elm Street / Where Are You, Bambi Woods? / 10 Things to Win You Over / Swim with Sam / Fortune Teller // Jolene (Dolly Parton cover)