Brievenbuschaos

Ik woon in een prachtwijk. Nee, echt. Zo mooi, dat het hare excellentie onze minister Vogelaar van Wonen, Wijken en Integratie behaagde mijn wijk op een naar haar vernoemde lijst van mooie wijken te zetten. Nee, maar echt, leuke wijk.

Gebeurt ook doorgaans geen klap. Tenminste, niet in het gedeelte waar ik woon. Het kan zijn dat het stuk tegen het spoor ietwat ontspoort is, maar gezien ze daar een bak dure flats en woningen neergezet hebben geloof ik daar ook weinig van. Nee, voor het schorem moet je aan de andere kant van het Valleikanaal zijn.

Brievenbuschaos

Maar toch.

Afgelopen vorige week zondag in alle vroegte—naar ik mij heb laten vertellen, gezien ik niet thuis was—hebben een paar belhamels met enig succes een aantal brievenbussen (waaronder de mijne) aan gruzelementen weten te werken. Ik vermoed met een explosief iets. Anders kan ik niet verklaren dat zes metalen brievenbussen van de wand geblazen zijn en er ook nog eens twee ruiten gesneuveld zijn. O, en stond je afgelopen week voor de deur en deed ik niet open toen je aanbelde? Dan is de bel ook stuk.

Ondertussen zijn we ruim een werkweek verder, is er helemaal niets aan de situatie veranderd, behalve dan dat ik nu zeker weet dat ik post mis. Althans, ik vond vrijdag tussen de ravage een lege envelop met daarop mijn naam. Of er verder nog post verdwenen of geëxplodeerd is, geen idee. Het kan zijn dat er nog het een en ander onderweg is. Met post vanuit het buitenland weet je nooit hoe lang het duurt.

Op aanraden van de directieadviseur van de woningcoöperatie waar ik mijn fijne flatje van huur heb ik vanochtend eens gebeld over hoe het zat. Ja, nee, inderdaad, het is zeer vervelend, en ze zijn druk bezig een oplossing te vinden. Als alles meezit, nou, dan kunnen ze volgende week beginnen. Als de VvE een beetje meewerkt. Dat dan wel.

Die moet ik even uitleggen. Als er bij mij in de flat een appartement leeg komt te staan, gaat ‘ie de verkoop in. En als je een appartement koopt, krijg je er volautomagisch een Vereniging van Eigenaren bij.

Niet dat ik als huurder ook maar iets met die VvE te maken heb. Voor zover ik weet. Er is een overduidelijk schadegeval, ik betaal iedere maand netjes de huur, dus op de een of andere manier vind ik dat ik er wel een soort van recht op heb dat de situatie een beetje vlot opgelost word. Ik mis al post, het is een puinzooi, ik ben er nu zo ondertussen wel een beetje klaar mee, en het boeit me eerlijk gezegd geen klap meer hoe het opgelost word, als het maar opgelost wordt. Gewoon beginnen, hup, nieuwe brievenbussen, nieuwe bel, klaar. En dan vecht je het achteraf lekker met de VvE uit. Alsof mijn buren die hun flat gekocht hebben geen last van de brievenbuschaos hebben.

Dat gaat trouwens vast nog leuk worden, die VvE, als er schade blijkt te zijn van het heiwerk aan de overkant van de straat.