Quote van de dag

Het verschil tussen een sekte en een echte, legitieme religie zit ‘m volgens mij slechts in aantallen. In beide gevallen heb je een denkbeeldig vriendje en een oud, stoffig boek waar je onnavolgbare conclusies aan verbindt, alleen heb je in het eerste geval minder vriendjes in de echte wereld.

Een andere definitie zou kunnen luiden dat je een sekte bent als zelfs ‘normale’ gelovigen jouw denkbeeldige vriendje en zijn regeltjes te ver vinden gaan.

Hoe dan ook, van uitspraken als “abortus is moord,” “homo mag je wel hebben, maar het is een zonde en je mag het niet doen” en “in Nederland worden bejaarden onvrijwillig doodgeëuthanaseerd” kijkt niemand op. Sterker nog, voor hetzelfde geld blijf je er prima mee in de running als je president van de VS wil worden. Met de bijbel in de hand verkondigen dat op zondag — immers, de Sabbath zult gij heiligen — een rustdag is en dat shoppen ondanks wat de VVD beweert dat niet is, een dooie paus op een troon tentoon stellen, allemaal prima, want er is een aardig stukje draagvlak.

Maar als je zegt dat een busongeluk een straf van god is omdat de (katholieke) kerk in België de invoering van abortus toegelaten heeft, nou, dan zijn de rapen gaar:

En toch is de actie van de anti­abortusgroep ongepast en misplaatst. Zij maken op bijna wiskundige wijze de rekening voor anderen op en denken precies te weten hoe God handelt. Ons mensen past niet om één op één zo’n link te leggen.

OMG. WTF. ROFL.

Als zelfs het Reformatorisch Dagblad — een krant die doorgaans niet bekend staat om hun pro-choice standpunt, er weinig moeite mee heeft anderen de maat te nemen, een exclusief lijntje met boven heeft en daar ook altijd de juiste bijbelversjes bij heeft als extraonweerlegbaar argument — als die krant je wegzet als een sekte en extreem vreemd antiabortusgroepje, dan moet je wel compleet los van de wereld zijn.