Lamlul

15 december 2009: Geert Wilders is bij de gemeenteraadsverkiezingen lijstduwer voor de PVV, maar hij is niet van plan plaats te nemen in de gemeenteraad: Ik sta helemaal onderaan. Ik ben hier de nummer 20. En als ik u één ding mag vragen: stem niet op mij, maar stem op onze kanjer, nummer 1, Sietse Fritsma!

8 maart 2010: Geert Wilders zal toch plaatsnemen in Haagse gemeenteraad. Want 13.000 voorkeursstemmen, ja, daar kan je geen nee tegen zeggen. Respects voor de kiezer, en al dat.

23 juni 2010: Geert Wilders stapt uit Haagse gemeenteraad. Het viel toch niet te combineren. En ja, ach, je had toch niet op hem moeten stemmen, dat zei hij toch?

30 april 2014: Geert Wilders is bij de verkiezingen voor het Europees parlement lijstduwer voor de PVV en belooft: ik ga niet in Europees Parlement zitten.

30 mei 2014: Zo’n 300.000 voorkeursstemmen later wil Geert Wilders toch naar Brussel: ik wil het dubbelmandaat vervullen. Niet voor niets hebben bijna 300.000 mensen op mij gestemd. Dat heet democratie… Dat het combineren van twee politieke functies eerder ook al geen succes was, en hij in 2005 (als VVD-parlementariër) nog tegen het dubbelmandaat was: details. Hij gaat naar de Europese rechter, die moet het maar regelen.

23 juni 2014: Het lukt Geert Wilders niet een (anti-)Europeese fractie te vormen, met gelijkgezinde partijen. Samenwerken met Polen die het kiesrecht voor vrouwen af willen schaffen was toch net een brug te ver.

24 juni 2014: Geert Wilders gaat toch maar niet naar Brussel. Hij ziet geen reden meer voor een dubbelmandaat. Democratie en bijna driehonderdduizend kiezers? Mwogh. Hij had ze toch gewaarschuwd?

Wat ik wil zeggen: dat Geert Wilders een inconsequente aandachtsgeile lamlul is die als een dolgedraaid windvaantje meedraait op iedere opportune scheet die langswaait, dat is natuurlijk allang geen verrassing meer. Maar kunnen we nu eindelijk ook eens ophouden ‘m serieus te nemen? Voor de zoveelste keer blijkt ‘ie weer compleet lak aan alles wat ‘ie eerder gezegd heeft te hebben, en weer doen we allemaal of het nieuws is. Hou op, schei daarmee uit, ga weg en doe niet.