Citaat van de dag

Vijf empathische, christelijke mensen met een afgeronde universitaire opleiding krijgen het in een opiniestuk in het RefDag voor elkaar het idee dat “ieder mens ieder ander mens, hoe geaard ook, als gewoon een andere, gelijkwaardige mogelijkheid erkent” als een ongelofelijk verwerpelijke verdorvenheid weg te zetten:

Activisten uit de lhbt-gemeenschap zullen niet rusten voordat de christelijke, afwijzende houding tegenover homoseksualiteit en genderneutraliteit zal zijn overwonnen en ieder mens ieder ander mens, hoe geaard ook, als gewoon een andere, gelijkwaardige mogelijkheid erkent.

Dr. Steef de Bruijn, mr. Diederik van Dijk, dr. Bart Jan Spruyt, dr. Piet de Vries en dr. Wim de Vries, Eenheid gewenst in lhbt-debat, RD.nl, 14 november 2018

Niet om het een of ander, maar staat er in het grote boek niet iets over naasten liefhebben gelijk uzelf?